LisetteTrainer Werk als Team: Lisette Gutker de Geus

Iedereen heeft zo zijn eigen reden. Je wordt getriggerd door een gedeelde passie, je bent op zoek naar een connectie, je bent op zoek naar iemands kennis en vaardigheden. Mijn kennis, vaardigheden, oxytocine en werk als team wil ik graag met je delen. Omdat delen zorgt voor een goed gevoel, vertrouwen, verbinding, waardering zowel bij de gever(deler) als bij de ontvanger. Een behoefte van ieder mens.

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Het is wetenschappelijk bewezen dat door het hormoon oxytocine, wat door de hersenen aangemaakt wordt bij aandacht, complimenten, aanraking, mensen (en ook dieren) socialer en gezonder worden. Hersenonderzoeker Dick Swaab schreef hier diverse boeken over. Simon Sinek vertelt hier bevlogen over.
Ik heb er jaren mee gewerkt in de gezondheidzorg als intensive care verpleegkundige en als verpleegkundige infectiepreventie. De unanieme deler is oxytocine wat in iedere organisatie zorgt voor betrokken gezonde en sociale(re) medewerkers. Op 10 juli 2015 gepubliceerd in TIME Ideas- The Molecule Behind the Golden Rule!

Guido de Valk schrijft in zijn nieuwe boek Neuroleiderschap “Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Hoge gehaltes aan oxytocine zorgen voor verminderde stress. Dit hormoon wordt geactiveerd als we vriendschap en vertrouwen ervaren. Het wordt ook geactiveerd door gewoon aardig te zijn. Het belangrijkste effect voor neuroleiderschap is dat medewerkers zich gewaardeerd voelen. En een gewaardeerde medewerker zorgt voor magische resultaten!

Met elkaar gaan voor hetzelfde resultaat al is het niet altijd je eigen doel, maar door verbinding en vertrouwen voelt de medewerker zich verantwoordelijk om als team te werken.
Het klinkt idealistisch maar ook dit is wetenschappelijk bewezen en voor iedereen herkenbaar. Voel je je niet gewaardeerd en veilig, dan zal je je niet voor 100% inzetten voor je team.

Ik ben een verbinder en neem mensen hier graag in mee.