De kracht van Oxytocine bij PTSS

Het ‘knuffelhormoon’ oxytocine laat mensen met posttraumatische stress (PTSS) zich minder angstig voelen, zo blijkt uit het promotieonderzoek van neurowetenschapper Saskia Koch. Ze hoopt dat oxytocine het effect van bestaande therapieën een boost kan geven. Lees meer!

Tevens is recentelijk (3 maart 2017) het onderzoek gepresenteerd van Jessie Frijling van het Academisch Medisch Centrum – Een pufje knuffelspray tegen trauma! Zie ook het PAROOL!

Video gemaakt door Demi Blom en Laura Luitjes

Werk als Team heeft zich verdiept in de werking van het hormoon oxytocine en geeft trainingen binnen het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en bij overheidsinstellingen met als thema “De kracht van oxytocine op de werkvloer”. Het uitgangspunt hierbij is dat door eenvoudige technieken de natuurlijke aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd kan worden en dat door middel van deze technieken het team efficiënter kan functioneren met een beter resultaat. Vooral het welbevinden van zowel de werkgever als de werknemer is hierbij een speerpunt.

Uit recentelijk wetenschappelijk onderzoek [zo blijkt uit het promotieonderzoek van neurowetenschapper Saskia Koch] is gebleken dat door het ‘knuffelhormoon’ oxytocine mensen met posttraumatische stress (PTSS) zich minder angstig voelen. Ze hoopt dat oxytocine het effect van bestaande therapieën een boost kan geven. Recente informatie [04-08-2017] – Could the Love Hormone Help With PTSD? She Wants to Find Out

Werk als Team heeft voor hulpdiensten (Politie, Ambulance, Brandweer en Defensie) een training ontwikkeld waarbij de hulpverleners technieken leren die op het moment van, of direct na het trauma, de natuurlijke aanmaak van het hormoon oxytocine stimuleren. Zowel voor de hulpverlener(s) als voor het slachtoffer(s) is deze directe aanmaak van oxytocine van essentieel belang voor de verwerking van het trauma en het ontstaan van PTSS.

Tevens geeft Werk als Team training aan IC-verpleegkundigen en artsen om het ontstaan van PTSS tijdens of na opname op de Intensive Care zoveel mogelijk te beperken.

Interesse in onze training? Wij geven graag meer informatie!